Bæredygtighed

Miljøvenlige produkter fremstillet af naturens materialer

Bæredygtighed er mere end et buzzword for os. Det ligger dybt i hele vores forretning. Lige fra valget af råvarer til leveringen af de færdige spånplader.

 

Genanvendelse af træ gavner miljøet

Træ et er levende materiale. Når det vokser, optager træet CO2 fra atmosfæren. Og dér forbliver det, så længe træet anvendes. Til gengæld bliver CO2 frigivet, når træet brændes. Derfor er anvendelse af træ som bygningstømmer til fremstilling af møbler og konstruktion til gavn for klimaet.

Vi sikrer en bæredygtighed produktion ved at …

Anvende miljørigtigt overskudsmateriale fra de danske skove og træ- og møbelindustrien.

Producere spånplader så energivenligt som muligt.

Producere spånplader med mest muligt hensyn til arbejdsmiljøet

Levere færdige spånplader, der kan indgå miljømæssigt forsvarligt i enhver sammenhæng.

Certificeringer

En stor del af produkterne fra spånpladeproduktionen kan leveres som PEFC certificeret. PEFC er verdens førende certificeringsprogram for bæredygtig skovdrift og har bl.a. til opgave at bevare skovene og fremme en ansvarlig anvendelse af tømmer. Vil du høre mere, kontakt os, og spørg efter vores PEFC certificerede produkter.

Dele af produkterne fra spånpladeproduktionen kan leveres som FSC® certificeret. FSC® er en international non-profit mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir – og en garanti for at dyr og planteliv beskyttes, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Vil du høre mere, kontakt os, og spørg efter vores FSC® certificerede produkter.

 Se vores certificeringer

Godkendelser

Alle KRONOSPAN's spånplader er fremstillet, kontrolleret og mærket i overensstemmelse med Erhvervs- og byggestyrelsens gældende forskrifter og anvisninger. Samtlige spånpladeprodukter fra KRONOSPAN overholder kravene til formaldehydindhold. KRONOSPAN's spånplader er godkendt gennem Dancert-TP (Træpladekontrollen) og forsynet med CE- og TP-mærke, der er garanti for et gennemkontrolleret spånpladeprodukt.

En løbende kontrol foretaget af Dancert TP samt KRONOSPAN's s produktions- og kvalitetskontrol sikrer, at produkterne lever op til de europæiske produktstandarder for spånplader. Spånpladeprodukter fra KRONOSPAN er CE certificeret i henhold til EN 13986:2004, og dermed baseret på det europæiske system af produkt-, funktions og prøvnings-standarder.

Se vores godkendelser

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at tage kontakt til os.
Vi står til rådighed mandag-torsdag 8-16, fredag 8-15:30

Kontakt os

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up