Bæredygtighed

Miljøvenlige produkter fremstillet af naturens materialer

Bæredygtighed er mere end et buzzword for os. Det ligger dybt i hele vores forretning. Lige fra valget af råvarer til leveringen af de færdige spånplader. Læs nærmere om vores CSR og grønne spånplader her:

Fremstilling med forkus på genbrug file_download Hent PDF


Bæredygtighedsrapport file_download Hent PDF


CSR RAPPORTER

Miljøvenlighed skal kunne dokumenteres. Derfor kan du altid finde og downloade vores CSR rapporter for de sidste 5 år. Naturligvis.

Se vores CSR rapporter

Genanvendelse af træ gavner miljøet

Træ et er levende materiale. Når det vokser, optager træet CO2 fra atmosfæren. Og dér forbliver det, så længe træet anvendes. Til gengæld bliver CO2 frigivet, når træet brændes. Derfor er anvendelse af træ som bygningstømmer til fremstilling af møbler og konstruktion til gavn for klimaet.

Opnå en væsentlig lavere klimabelastning - anvend træ i stedet for beton

 

Læs konklusionen eller hele rapporten her:

LCA af tre alternative gulvopbygninger file_download Hent PDF


LCA af tre alternative gulvopbygninger - Resumé file_download Hent PDF


Vi sikrer en bæredygtighed produktion ved at …

Anvende miljørigtigt overskudsmateriale fra de danske skove og træ- og møbelindustrien.

Producere spånplader så energivenligt som muligt.

Producere spånplader med mest muligt hensyn til arbejdsmiljøet

Levere færdige spånplader, der kan indgå miljømæssigt forsvarligt i enhver sammenhæng.

Kronospan’s bidrag til CO2 reduktion

Kronospan producerer årligt 19,2 million m3* træbaserede plader**

Det svarer til et samlet CO2 lager på 19,8 millioner tons. Det svarer til en gennemsnitlig CO2 udledning pr. år fra:

2,36 millioner mennesker*

72.052 flyvninger fra Berlin til New York***

4,83 millioner biler**


*Baseret på en gennemsnitlig CO2-belastning pr. person i EU på 8,4 tons

**Baseret på en gennemsnitlig CO2-belastning for hver bil pr. år på 4,1 tons – målt ud fra 15.000 km kørsel med et benzinforbrug på 7 liter/100 km

***– eller 461.000.000 flykilometer med 216 passagerer i en Airbus A333 – beregnet ud fra en CO2-belastning på 274,8 tons pr. flyvning ved 6.400 flykilometer

Træ som CO2 lager – bæredygtighed med forlænget livscyklus

Træer optager CO2 så længe de lever, og spalter luftens CO2 til ilt og kulstof.

Kulstoffet bindes i træet, som en del af dets vækst og ilten frigiver de til atmosfæren. Når Kronospan fremstiller højt forædlede spånplader, opbygger vi et lager af kulstof i pladerne – og forlænger derved træ’s livscyklus betragteligt.

Vi genanvender næsten alt

Mere end 90 % af vores råvarer er udtjent træ. Resten er udtyndingstræ fra danske skove og fraskær fra træindustrien. Procesenergien kommer primært fra det træ, vi ikke kan bruge, f.eks. bark, trærester og frasorteret træ – helt CO2 neutralt. Metaldele frasorteres og sælges. Glas går til genanvendelse.

Læs mere i vores EPD om de miljømæssige fordele: 

EPD - Spaandex file_download Hent PDF


Udtjent træ bliver til nye spånplader

Hvert år forvandler vi mere end 270 tusinde tons brugt træ til nye møbel- og bygggeplader. Det gør Kronospan til én af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder.

Certificeringer

En stor del af produkterne fra spånpladeproduktionen kan leveres som PEFC certificeret. PEFC er verdens førende certificeringsprogram for bæredygtig skovdrift og har bl.a. til opgave at bevare skovene og fremme en ansvarlig anvendelse af tømmer. Vil du høre mere, kontakt os, og spørg efter vores PEFC certificerede produkter.

Dele af produkterne fra spånpladeproduktionen kan leveres som FSC® certificeret. FSC® er en international non-profit mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir – og en garanti for at dyr og planteliv beskyttes, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Produkterne kan indeholde pre-consumed wood. Vil du høre mere, kontakt os, og spørg efter vores FSC® certificerede produkter.

 Se vores certificeringer

Godkendelser

Alle KRONOSPAN's spånplader er fremstillet, kontrolleret og mærket i overensstemmelse med Erhvervs- og byggestyrelsens gældende forskrifter og anvisninger. Samtlige spånpladeprodukter fra KRONOSPAN overholder kravene til formaldehydindhold. KRONOSPAN's spånplader er godkendt gennem Dancert-TP (Træpladekontrollen) og forsynet med CE- og TP-mærke, der er garanti for et gennemkontrolleret spånpladeprodukt.

En løbende kontrol foretaget af Dancert TP samt KRONOSPAN's s produktions- og kvalitetskontrol sikrer, at produkterne lever op til de europæiske produktstandarder for spånplader. Spånpladeprodukter fra KRONOSPAN er CE certificeret i henhold til EN 13986:2004, og dermed baseret på det europæiske system af produkt-, funktions og prøvnings-standarder.

Se vores godkendelser

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at tage kontakt til os.
Vi står til rådighed mandag-torsdag 7.30-15.30, fredag 7.30-14:30

Kontakt os

keyboard_arrow_up