22 mm og 38 mm – til bærende undergulv i tørre rum

Spaandex K-Gulv EN312 P6

Spaandex K-Gulv er udviklet til nyt byggeri, renovering, lydisolering og store spændvidder på strøer eller bjælkelag med og uden flyvestød. Spaandex K-Gulv leveres i håndteringsvenlige formater og har et effektivt not/federsystem på alle 4 kanter, der gør det nemt at foretage korrekt limning.

Spaandex K-Gulv udgør et solidt, stærkt underlag for de fleste gulvbelægninger som f.eks. parketgulve, linoleum, vinyl og gulvtæpper. 

Find nærmeste forhandler

Hvilken størrelse skal du vælge?

Spaandex K-Gulv fås i tykkelserne 22 mm og 38 mm. Men hvilken størrelse skal du bruge? Det afhænger af, hvor stor centerafstanden er imellem de understøttende bjælker eller strøer. Det vil sige, hvor langt der er fra midten af en understøtning til midten af en anden.

Bliv klogere på, hvilken størrelse der egner sig bedst til dit projekt nedenfor.

Spaandex K-gulv 22 mm

Spaandex K-gulv 22 mm er vores traditionelle undergulv. Det består af spånplader med profilerede kanter og anvendes som bærende, strøopbygget undergulv og som svømmende undergulv til opvarmede lokaler. Spaandex K-gulv 22 mm er godkendt som bærende undergulv på en understøtning med en centerafstand på op til 600 mm. Dette ses ofte i nyere byggerier. 

Er afstanden større, som det ofte er i ældre byggerier, har man indtil nu stadig anvendt Spaandex K-gulv 22 mm. Dette kræver dog, at den eksisterende konstruktion forstærkes. 

Spaandex K-gulv 38 mm

Spaandex K-gulv 38 mm er vores nye produkt, der anvendes, når understøtningen er placeret med mere end 600 mm. Dette ses ofte i mange renoveringsopgaver såsom ældre etageejendomme eller i muremestervillaer. Her er der typisk en eksisterende understøtning bestående af bjælker med en større afstand end de 600 mm. Vores 38 mm gulvspånplade kan anvendes netop under disse forhold og er godkendt som bærende undergulv på en understøtning med en centerafstand på op til 1.000 mm. 

De er pga. vægten mindre end traditionelle plader og har et dækmål på 1800 x 480 mm. Spaandex K-gulv 38 mm skal ligesom 22 mm undergulvet monteres med skruer og derudover også limes til understøtningen. 

Hjælp til montering?

Læs venligst monteringsvejledningen inden du pågynder arbejdet. Vi gør opmærksom på, at funktionsgodkendelsen kun gælder under forudsætning af, at monteringsvejledningen følges. Find din monteringsvejledning herunder.

22 mm Spaandex K-gulv og Unipan K-gulv file_download Hent PDF


38 mm Spaandex K-gulv file_download Hent PDF


Har du brug for flere vejledninger, godkendelser, certifikater eller andre dokumenter?

Find dem alle her

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at tage kontakt til os.
Vi står til rådighed mandag-torsdag 7.30-15.30, fredag 7.30-14:30

Kontakt os

keyboard_arrow_up