Bæredygtighed, teknologi og økonomi. I vores verden hænger det sammen

Produktion af spånplader på miljøets betingelser. Uden at gå på kompromis med konkurrenceevnen.

180

medarbejdere

70

års erfaring

300.000

forbrug af træ pr. år (i ton)

Eksperter i genanvendelse.
Også før det blev moderne

Store mængder affaldstræ bliver hvert år brugt til afbrænding. Det er en skam. Affaldstræ kan nemlig genanvendes til produktion af spånpladeprodukter i møbel- og byggeindustrien. Og det er netop det, vi er eksperter i.

Vi indsamler sorteret affaldstræ og bruger det som råstof i vores produktion af spånplader til byggeri, møbel-, køkken- og træindustrien. På den måde genanvender vi træaffaldet på en miljøansvarlig måde og undgår samtidig statsafgiften for afbrænding af affaldstræ. Det giver sund fornuft. Både for miljøet og på bundlinjen.

Vidste du, at …

Hver dansker frembringer i gennemsnit ca. 50 kg. affaldstræ om året. Det svarer til 250.000 tons i alt.

Af den mængde vurderes det, at mere end 150.000 tons bliver brugt til afbrænding.

Genanvendelse skaber ca. 28 arbejdspladser mod ca. 1 arbejdsplads ved afbrænding.

Afbrænding af affaldstræ frigiver CO2, mens genanvendelse af affaldstræ sørger for, at CO2 forbliver i træet.

Afgiften på afbrænding af affaldstræ ligger i dag typisk på mellem 350 kr. og 675 kr. pr. ton.

"Vi har været med til at definere kvalitetskravene og sender en betydelig mængde træ til Kronospan om året. Det er et godt markedsføringsparameter over for affaldsproducenterne, at træaffaldet genanvendes frem for at blive brændt. Det har betydning for virksomhedernes genanvendelsesmål og miljøprofil."

- Bjarne Larsen, Marius Pedersen A/S.

Produktionen foregår lokalt

Hele vores produktion af spånplader foregår lokalt på vores fabrik i Pindstrup. Det sikrer en mindre transportbelastning af miljøet og falder naturligt sammen med hele forretningens fokus på bæredygtighed.

Moderne løsninger sikrer kvaliteten

Ved hjælp af analyser af stikprøver på vores laboratorie sikrer og dokumenterer vi styrkeegenskaber, overholdelse af miljøkrav og andet. Derudover anvender vi også moderne løsninger til styring af logistik og andre administrative funktioner. Alt sammen for at have fuldstændigt styr på kvaliteten af vores produkter.

Mennesker med stor viden og lyst til at dele

Vi er eksperter i produktion af spånplader og har en dyb viden om, hvordan vores produkter bruges bedst muligt i byggeri og til industrielle formål. Og den viden vil vi gerne dele med dig. Derfor står vi altid til rådighed for at svare på spørgsmål om vores produkter og deres anvendelse. Det gælder uanset, om du er tømrer, gør-det-selv-mand, ansat i en trælasthandel eller noget fjerde.

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at tage kontakt til os.
Vi står til rådighed mandag-torsdag 7.30-15.30, fredag 7.30-14:30

Kontakt os

keyboard_arrow_up