Ny tagpavillion på toppen af ARoS er sikret et lavt varme- og energiforbrug takket være Novopan Klimagulv

Høje krav til løsningerne

ARoS Aarhus Kunstmuseum er et spektakulært billed- og oplevelseshus. Arkitekturen er i international klasse og kunsten det samme. Det stiller krav til løsningerne i byggeriet – også når det kommer til gulvvarmen.

Klimagulv er en optimal løsning - også under svære forhold

Tilbygningen af den nye tagpavillion gør det nu muligt for publikum at gå hele vejen op ad den spiralformede trappe til det ikoniske ”Your rainbow panorama” på toppen af ARoS, hvilket ikke tidligere var muligt. Som gulvvarmeløsning i projektet blev Novopan Klimagulve valgt.

Her forklarer Frederik Schou-Hansen, Schmidt Hammer Lassen Architects, der står bag den nye tagpavillion, hvorfor:

“Der er nogle ret skrappe krav til indbygningshøjder ved opvarmning og kølingsløsninger i tagpavillonens gulvkonstruktion, da der ligger et kæmpe stålkonstruktionssystem under gulvet. Det betyder, at der nogle steder kun er få centimeters luft fra færdigt gulv ned til stålkonstruktion, der krydser igennem hele gulvet. Det gør, at man ikke kan fremføre traditionel varme til konvektorgrave. Således er der en lang række bindinger i de fysiske forhold, hvor traditionel gulvvarmeløsning med varmeslanger nedstøbt i betongulvet ikke er en mulighed. Omstændighederne giver simpelthen ikke plads til det. De forhold gør Novopan Klimagulvet til den optimale løsning i denne sammenhæng”.

Klimagulv er kommet for at blive

Entreprenørfirmaet, Juul & Nielsen i Lystrup ved Aarhus, der har stået for nedlægningen af Novopan Klimagulvet i tilbygningen, har gode erfaringer med at lægge Klimagulv-løsningen. Dog gav de særlige forhold denne gang ekstra udfordringer:

“Igennem mange år har vi arbejdet med Novopan Træindustris øvrige spånplade-produkter. Nedlægning af Novopan Klimagulv er generelt et let arbejde uden udfordringer. Alligevel har vi været sat på prøve i forbindelse med nedlægningen af klimagulvet i tagpavillonen. Det specielle stålkonstruktionssystem under gulvet og selve rummet, der ikke er en regulær flade, men byder på mange skæve mål, er synonym med ekstra skærearbejde,” forklarer Mikkel Juul Jensen fra Juul & Nielsen.

Både Frederik Schou-Hansen og Mikkel Juul Nielsen er ikke i tvivl om, at Klimagulve har fat i noget: “Novopan Klimagulv er kommet for at blive som træbaseret gulvvarme i lette trækonstruktioner”, konkluderer de i fællesskab.

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at tage kontakt til os.
Vi står til rådighed mandag-torsdag 7.30-15.30, fredag 7.30-14:30

Kontakt os

keyboard_arrow_up