Gulvvarmen breder sig i to nyrenoverede boliger i Rønde

Et moderne og hurtigregulerende gulvvarmesystem

NOVOPAN KLIMAGULV er et moderne og hurtigregulerende træbaseret gulvvarmesystem, der hjælper de to boligejere til at reducere energiforbruget og sikre en ensartet varme i alle rum. Samtidigt betyder renoveringen med NOVOPAN KLIMAGULV, at boligen lever op til de nye, skærpede, lovpligtige 2020-energikrav til nye bygninger og miljørigtige byggematerialer.

Gode erfaringer med Novopan Klimagulv

Stark Rønde har solgt og leveret NOVOPAN KLIMAGULV løsningerne til Tømrer- og Snedkermester Finn Randrup A/S, der selv står for renoveringsprojektet. Christian Le Dous, der er trælastdirektør i Stark Rønde, har gode erfaringer med klimagulvene:

”Ved renovering af ældre ejendomme, der opgraderes med gulvvarme i alle rum, er NOVOPAN KLIMAGULV et ideelt gulvvarmesystem, da gulvkonstruktioner i den type byggeri traditionelt er etableret på strøer. I stedet for at bruge en almindelig Novopan gulvspånplade er det smartere at lægge et nyt, moderne og hurtigregulerende træbaseret gulvvarmesystem med NOVOPAN KLIMAGULV. Og erfaringen siger os, at det ikke er væsentligt dyrere, når man alligevel har gang i renoverings-projektet”.

Tømrermesteren var ikke i tvivl

For Finn Randrup var det naturligt at bruge NOVOPAN KLIMAGULV til sit renoveringsprojekt. Han har nemlig stor erfaring med klimagulvene fra sit daglige virke som tømrer- og snedkermester:

”Med NOVOPAN KLIMAGULV sikres en hurtig og korrekt nedlægning af alu-varmefordelingsplader og varmeslange med en præcis centerafstand, hvilket betyder optimal varmefordeling og udnyttelse af varmen over hele gulvfladen. I relation til VVS’er er der ingen fagkonflikt i forhold til rør og rørføringer. Tilslutning af vand udføres stadig af en aut. VVS-installatør, men ellers er klimagulvet lige til at lægge”, siger Finn Randrup.

Slip for overopvarmning og energispild

En af de store fordele ved NOVOPAN KLIMAGULV er, at varmereguleringen er både præcis og fleksibel. Her er det nemlig kun trægulvet, der skal ændre temperatur modsat traditionelle gulvvarmesystemer, der almindeligvis er udført ved at indstøbe varmeslanger i betondækket under gulvet.

Derfor er det traditionelle gulvvarmesystem lang tid om at nå den ønskede temperaturændring, hvilket kan resultere i overopvarmning, tungt indeklima og energispild.

Med NOVOPAN KLIMAGULV kan den ønskede temperaturændring opnås indenfor en halv til to timer. Det gør gulvvarmeløsningen med gulvspånplader velegnet til natsænkning af temperaturen, hvor der kan opnås energibesparelser på ca. 5 %.

 

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at tage kontakt til os.
Vi står til rådighed mandag-torsdag 7.30-15.30, fredag 7.30-14:30

Kontakt os

keyboard_arrow_up